Yazan: Norman Lock
Çeviren: Kenan Ece
Yönetmen: Engin Alkan
Dramaturg: Sinem Özlek
Dekor Tasarım: Cem Yılmazer - Aslı Ersüzer
Kostüm Tasarım: Hilal Polat
Işık Tasarım: Cem Yılmazer
Özgün Müzik: Özgür Pazarlı
Afiş Tasarım: Ekin Ergök
Oyuncular:
Marion: Didem Balçın
Steve: Kenan Ece
Carl: Mustafa Üstündağ
Yönetmen Yardımcıları: Seyhan Arman - İsmail Oral - Azer Şelte
Işık Teknisyeni: İsmail Oral
Ses Teknisyeni: Özgür Pazarlı
Sahne Teknisyenleri: Yasin Erkaymaz - Soner Cuger - Kemal Burak Alkan - BurhanTemiz
Oyun Hakkında :
Mutlu evliliğiniz, başarılı kariyeriniz, nezaketiniz, demokratlığınız ve sosyal duyarlılıklarınızla korunaklı evinizde sürdürdüğünüz korunaklı hayatınıza günün birinde eski bir dost misafir gelir ve her şey birden değişiverir.
Televizyon ve sinemanın ünlü yüzleri Mustafa Üstündağ ve Kenan Ece, birlikte kurdukları Çamurdan Tiyatro’nun ilk oyunu “Islah Evi’nde bu kez çok farklı kimliklerle karşınıza çıkacak.
"İzmir Çetesi" dizisiyle başlayan dostluklarını, ortaklığa dönüştüren Mustafa Üstündağ ve Kenan Ece, kurdukları yeni oluşum "Çamur'"un tiyatro ayağını oluşturan Çamur'dan Tiyatro'nun ilk oyunu Islah Evi'nde sahneyi Didem Balçın’la paylaşıyor. Norman Lock’un Türkiye’de ilk kez sahnelenecek olan ”Islah Evi” oyununu Engin Alkan yönetiyor.
Norman Lock daha çok, çeşitli ülkelerde sahnelenen tiyatro oyunlarıyla tanınıyor. The House of Correction (Islah Evi) 1996 Edinburgh Tiyatro Festivali’nde en iyi oyun seçildi; radyo oyunlarıysa Alman WDR ve NDR kanallarında yayınlandı. Lock’un senaryosunu yazdığı The Body Shop adlı film, Amerikan Film Enstitüsü tarafından çekildi. Öyküleri çeşitli dergilerde yayımlanıyor. Lock 1979’da, The Paris Review’un verdiği Aga Khan öykü ödülünü kazandı. 1990-2001 yılları arasında bir devlet hapishanesinde yazı dersleri verdi; halen bir reklam ajansının yaratıcı direktörlüğünü yapıyor. Norman Lock, eşi Helen ve iki çocuğu ile Philadelphia’da yaşıyor.
İronik dili ile seyirciye bir fars kadar eğlenceli ama bir o kadar da gerilim yüklü bir seyirlik sunan Islah Evi, 21. yy insanının güvenli yaşam ve sosyal duyarlılık balonunu sıkı bir vuruşla patlatıyor ve "terör"ün faili ve mağduru olmayı farklı bir bakış açısıyla sorgulatıyor.
Yazar olmak ister misiniz?
Yazar olarak tiyatrodunyasi.com ailesine katılmak, yazılarınızı yüzbinlerce tiyatroseverle paylaşmak isterseniz tiyatrodunyasi@tiyatrodunyasi.com adresine mail gönderebilirsiniz...