| Tiyatro Kursu  | Şirket Tiyatrosu
Tiyatro Dünyası
Tiyatro Dünyası Bu Sahnede...
 
Ana Sayfa  |  Hakkımızda  |  Yazılar  |  Haberler  |  Yazarlar  |  Tiyatro Oyunları  |  Tiyatro Grupları  |  Sanatçılar  |  Kaynak  |  Duyuru Panosu  |
İstanbul Şehir Tiyatroları’nda Şubat ayı oyunları (1/18/2008)


İBB Şehir Tiyatroları Şubat ayında  Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Harbiye Cep Sahnesi, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi, Kağıthane Sadabad Sahnesi, Fatih Reşat Nuri Sahnesi, Ümraniye Sahnesi ve Gaziosmanpaşa Sahnesi olmak üzere toplam sekiz sahnede perde açıyor.

 

 

İBB Şehir Tiyatroları Woody Allen’in yazdığı ve Ragıp Yavuz’un yönettiği TEKRAR ÇAL SAM (Yeni Oyun), Orhan Asena’nın yazıp Nedret Denizhan’ın yönettiği YA DEVLET BAŞA YA KUZGUN LEŞE, Luigi Pirandello’nun yazıp Engin Gürmen’in yönettiği SİZE ÖYLE GELİYORSA ÖYLEDİR, Roland Schimmelpfennig’in yazıp Nedim Saban’ın yönettiği GEÇMİŞTEN GELEN KADIN (Yeni Oyun), Orhan Kemal’in yazdığı ve Ergün Işıldar’ın yönettiği ESKİCİ DÜKKANI, Jean Racine’nin yazıp Başar Sabuncu’nun yönettiği BAYAZIT, Federico Garcia Lorca’nın yazıp Engin Alkan’ın yönettiği BERNARDA ALBA’NIN EVİ, Aziz Nesin’in yazdığı ve Y.Kenan Işık’ın yönettiği YAŞAR NE YAŞAR NE YAŞAMAZ (Müzikal Oyun), Turgay Nar’ın yazıp Hüseyin Köroğlu’nun yönettiği DİVANE AĞAÇ (Yunus Emre), İsmet Küntay’ın yazıp Engin Uludağ’ın yönettiği TOZLU ÇİZMELER, Ekrem Reşit Rey’in yazıp Cemal Reşit Rey’in bestelediği ve Haldun Dormen’in yönettiği LÜKÜS HAYAT (Müzikal Oyun), Karen Blixen’nin yazdığı ve Kenan Işık’ın oyunlaştırıp yönettiği ÖLÜMSÜZ ÖYKÜ, Haldun Dormen’in yazıp yönettiği KANTOCU (Müzikal Oyun), Anton Çehov’un yazıp Nikita Milivojeviç’in yönettiği ÜÇ KIZ KARDEŞ, Elçin’in yazdığı ve Melahat Abbasova’nın yönettiği YILDIZLAR ALTINDA CİNAYET (Katil), Alan Ayckbourn’un yazıp Nedret Denizhan’ın yönettiği KİM KİMİ KİMLE,  Dersu Yavuz Altun’un yazdığı ve Eftal Gülbudak’ın yönettiği DOĞ GÜNEŞİM DOĞ, Nilbanu Engindeniz’in yazıp yönettiği GÖKKUŞAĞININ ALTINDA, Mürsel Yaylalı’nın yazıp Savaş Barutçu’nun yönettiği TRAFİK CANAVARINI GÖRDÜNÜZ MÜ?, Zerrin Akdenizli’nin yazıp Ersin Umulu’nın yönettiği BİR YILDIZ SEÇ KENDİNE, Ayten Soykök’ün yazıp Sevgi Sakarya’nın yönettiği TEMİZLİK ÜLKESİ oyunlarını seyirciyle buluşturacak.

 

 

Woody Allen’in yazıp İhsan Mursaloğlu’nun çevirdiği ve Ragıp Yavuz’un yönettiği TEKRAR ÇAL SAM adlı komedinin dramaturgluğunu Arzu Işıtman, dekor tasarımını Barış Dinçel, kostüm tasarımını Duygu Türkekul, koreografisini Çiğdem Gürel, ışık tasarımını Murat Özdemir ve efekt tasarımını Yusuf Tuncer yaptı.

Oyuncular :U.Arda Aydın, Sevtap Çapan, Emrah Özertem, Sezai Aydın, İrem Arslan, Sevinç Erbulak, Derya Çetinel, Çiğdem Gürel.

Konu: Çıkmazlarını aşmak için kendisinde yaşattığı kişilerle, zaaf ve korkularıyla konuşan ve bata çıka kişiliğini arayan bir adamın trajikomik öyküsü. Aynı zamanda bir sevda öyküsü. Sinema eleştirileri yazan ve hayallerle yaşayan Allan Felix karısı tarafından terk edilmiştir. Hayatını yeniden düzenleme çabası komik bir kâbusa benzemektedir. Çünkü hayata kendisi olarak değil, hayranı olduğu Humphrey Bogart gibi bakmakta, ona özenmektedir. Tek isteği, dağılan evliliğini unutabilmek için kendine uygun bir kızla birlikte olabilmektir. Yakın arkadaşı, borsadan başka bir şey düşünmeyen işadamı Dick ve onun özgüven eksikliği  konusunda Allan’dan geri kalmayan karısı Linda’nın yardımıyla uygun bir “kız arkadaş” arayışına koyulur. Bu süreçte eski karısı Nancy ile Bogart’ın hayalleri onun peşini hiç bırakmaz. Acaba tehlikeli bir aşk macerası onu kendi kimliğine kavuşturabilecek midir?

 

Haldun Dormen’in yazıp yönettiği "KANTOCU" adlı müzikalin müzikleri Serpil Günseli, müzik direktörlüğü Selim Atakan, dekor tasarımı Barış Dinçel, kostüm Nihal Kaplangı, koreografi Selçuk Borak, ışık Cengiz Özdemir, efekt tasarımı ise Hidayet Öztürk imzasını taşıyor.

Oyuncular: Mert Turak, Aslı Aybars, Emrah Özertem, Ersin Sanver, Müge Çiçek, Demet Bozyaka, Selma Kutluğ, Çağrı Hün, Murat Coşkuner , Ali Gökmen Altuğ, Zeki Yıldırım, Volkan Ayhan, Özgür Kaymak Tanık, Nagehan Erbaşı, Osman Gidişoğlu, Yavuz Şeker, Vildan Türkbaş, Özlem Türkad, Ersin Umulu, Murat Üzen,  Murat Güreç, Hamit Erentürk, Nur Saçbüker, Reyhan Karasu.

Konu: Verjin Bursa’da bir çadır tiyatrosunda çalışan, büyük beğeni toplayan bir kantocudur.  Bir gün İstanbul’da tiyatrosu olan ünlü komedyen Kenan Efendi’den iş teklifi alır. İstanbul’a gitmekten korkmasına rağmen kabul eder. Orada kendini Ankaralı bir zahireci olarak tanıtan Cemil’le tanışır, iki genç arasında bir ilişki başlar. Cumhuriyetin ilan edilmesinden birkaç ay sonra Verjin, bir çete savaşında ölen Cemil’in yasını tutmaktadır. Bir gün Kemal Efendi onu ziyarete gelir ve yeni operetinde rol teklif eder. Verjin bu öneriyi kabul ederek Direklerarası’nın renkli dünyasına yeniden katılır. Gelişen olaylar renkli bir gösteriyle sonuçlanacaktır.

 

 

Orhan Kemal’in yazdığı ve Ergün Işıldar’ın yönettiği ESKİCİ DÜKKANI oyununda dekor Rıfkı Demirelli, kostüm Gamze Kuş, ışık Özcan Çelik, efekt ise Levent Akman tarafından tasarlandı.

Oyuncular: Metin Çekmez, Ş. Ayşin Atav, Özgür Kaymak Tanık, Mehmet Avdan, Tolga Yeter, Sibel Topaloğlu, Şevket Avşar, Hakan Güner, Caner Çandarlı, Haşmet Zeybek, İbrahim Şirin, Mert Turak, Zeki Yıldırım, İbrahim Can, Caner Bilginer, Emre Narcı, Dinçer Çekmez, Nagehan Erbaşı, Ergun Üğlü.

Konu: Irgatlık ve el işçiliğinden makineleşmeye doğru yol alan ülkemizde, yoksullaşan bir ailedeki kuşak çatışmaları gösteriliyor. Çukurova’ya pamuk toplamaya giden büyük oğul ile karısının peşine düşen aile fertleri sert gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalır.

 

 

Orhan Asena’nın “Taht ve Baht” adını verdiği dörtlemenin üçüncüsü olan YA DEVLET BAŞA YA KUZGUN LEŞE Nedret Denizhan tarafından yönetildi. Dekor Ayhan Doğan, kostüm Canan Göknil, ışık M.Nurullah Tuncer, efekt Levent Akman tarafından tasarlandı.

Oyuncular: Kemal Kocatürk, Selçuk Soğukçay, Ersin Sanver, Tarık Şerbetçioğlu, Hakan Güner, Mazlum Kiper, Dinçer Çekmez, Berrin Koper, Senan Kara, Rıdvan Çelebi, Sibel Topaloğlu, Yılmaz Meydaneri, Erhan Özçelik, Ergün Üğlü, Bora Ayanoğlu, Haşmet Zeybek, İbrahim Şirin, Caner Bilginer, Naci Taşdöğen, Selçuk Yüksel, Gökhan Eğilmez, Doğan Altınel, Aslı Narcı, Esra Karabaş, Güneş Han.

Konu: Kanunî Sultan Süleyman’ın en güçlü olduğu dönemde, karısı Hürrem Sultan taht için kendi oğullarını öne çıkarma çabasındadır. Hürrem Sultan’ın Kanunî’nin başka bir hanımından olan oğlu Şehzade Mustafa’yı entrika ile ortadan kaldırışı, oğlu Şehzade Bayazıt ile Şehzade Selim’in (II.Selim) karşı karşıya gelişi ve Kanunî’nin oğullarının yaşaması ya da ölmesine karar verişi gösteriliyor.

 

 

Modern tiyatronun kurucusu sayılan Nobel Ödüllü İtalyan yazar Pirandello’nun SİZE ÖYLE GELİYORSA ÖYLEDİR adlı komedisini Füsun Günersel çevirdi, Engin Gürmen yönetti. Dekor Özhan Özdil, kostüm Aysel Doğan, ışık Ceyhun Ergül ve efekt Cihan İhsan Aydoğdu tarafından tasarlandı.

Oyuncular: Kubilay Penbeklioğlu, Alev Oraloğlu, Nurseli Tırışkan, Vildan Gürelman, Nilgün Kasapbaşoğlu, Bahtiyar Engin, Aziz Sarvan, Ayşe Kökçü, Murat Coşkuner, Melike Altınbaran, Zafer Kırşan, Erkan Sever, Seda Fettahoğlu, Enes Mazak.

Konu:  Kasabaya yeni taşınan kâtip, karısı ve kayınvalidesi arasındaki ilişkiler tuhaf bulunur. Adam karısı ile kayınvalidesi arasındaki ilişkiye niçin müdahale etmektedir? Karısını baskı altında mı tutmaktadır? Esrarengiz genç kadın kimdir? Farklı yorumlar ardındaki gerçek nedir?

 

 

17.Yüzyıl Fransız Tiyatrosu’nun devlerinden Jean Racine’in BAYAZIT adlı oyunu 1672’de Paris’te oynanmıştır. 335 yıl sonra ilk kez Türkiye’de: Başar Sabuncu’nun çeviri ve rejisi ile. Dekor Başar Sabuncu, kostüm Canan Göknil, ışık İlhan Ören tarafından tasarlandı. Müzik Selim Atakan imzasını taşıyor.

Oyuncular: Can Başak, Mehmet Avdan, Şebnem Köstem, Hümay Güldağ, Ahmet Özaslan, Işıl Zeynep Tangör ve Yonca İnal.  

Konu: Osmanlı saray dünyasını aşk, öç alma, çaresizlik ve iktidar açılarından işleyen oyun yazarın doğuya bakışı ile tarihi iç içe sunuyor. Padişah 4.Murat Bağdat Seferi’ndeyken Topkapı Sarayı’nda olanlar gösteriliyor.

 

 

İspanya iç savaşında öldürülen büyük şair ve yazar Federico Garcia Lorca'nın yazdığı BERNARDA ALBA’NIN EVİ adlı oyunu Hale Toledo çevirdi, Engin Alkan yönetti. Dekor Ayhan Doğan, kostüm Nihal Kaplangı, ışık Özcan Çelik, efekt Levent Akman tarafından tasarlandı.

Oyuncular: Hülya Arslan, Sevil Akı, Bercis Fesçi, Oya Palay, Ayça Telırmak, Özlem Türkad, Ayşen Çetiner, Elçin Altındağ, Aslı Nimet Altaylar, Neslihan Öztürk rol alıyor.

Konu: Değişen koşullar ile baskıcı töre arasındaki çatışma kadınlar için sarsıcı olmaktadır. Tutuculuğun kadınlardan oluşan bir aile üzerindeki yıkıcı etkileri işleniyor.

 

 

Büyük mizah ustamız Aziz Nesin’in yazdığı ve Y.Kenan Işık’ın yönettiği YAŞAR NE YAŞAR NE YAŞAMAZ adlı oyunda müzik Timur Selçuk imzasını taşıyor. Dekor Rıfkı Demirelli – M.Emin Kaplan, kostüm Duygu Türkekul, koreografi Çiğdem Gürel – Ali Düşenkalkar, ışık ise Fatih Mehmet Haroğlu tarafından tasarlandı.

Oyuncular: Can Doğan, Derya Kurtuluş, Ergün Işıldar, Ezgim Kılınç, Hamit Erentürk, Hasibe Eren, Mehmet Bulduk, Mert Turak, Mevlüt Demiryay, Murat Güreç, Murat Üzen, Osman Gidişoğlu, Reyhan Karasu, Savaş Barutçu, Şevket Avşar, Tuğrul Arsever, Volkan Ayhan,Yalçın Avşar, Berk Samur, Berna Adıgüzel, Cihan Kurtaran, Doğan Şirin, Göksel Arslan, Nurdan Kalınağa, Okan Partırer, Özge O’Neill, Özgür Efe Özyeşilpınar, Selin Türkmen, Senem Oluz, Tankut Yıldız, Tolga Coşkun, Yasemin Güvenç veYılmaz Alpkıray.

Konu: Devlet-birey ilişkisi vatandaş Yaşar Yaşamaz’ın başından geçenlerle hicvediliyor. Bürokrasi karşısında hep ezilen Yaşar bir hayat okulu olan cezaevinde değişim geçirir.

 

 

Cumhuriyetimizin 2008 Yılında kıvançla kutlayacağımız 85. yılı için ilk kez  sahnelenen TOZLU ÇİZMELER adlı oyunu İsmet Küntay yazdı, Engin Uludağ yönetti. Dramaturg Gökhan Aktemur. Dekor Sabahat Çolakoğlu, kostüm Aysel Doğan, ışık Zilkifli Özdemir, efekt Ö.Yaşar İşler tarafından tasarlandı.

Oyuncular: Levent Üzümcü, Ertuğrul Postoğlu, İbrahim Can, Yıldıray Şahinler, Kutay Kırşehirlioğlu, Aslıhan Kandemir, Caner Çandarlı, Emre Narcı, Sevgi Sakarya, Rahmi Elhan, Münir Kutluğ, Murat Derya Kılıç, Süleyman Balçın, Ozan Gözel ve Cem Uras. 

Konu:  I.Dünya Savaşı sonrasında İstanbul’u işgalin topluma etkileri işleniyor. Yorgun, yenik ve bekleyiş içindeki Osmanlı subayı Rıfkı işgalci subaylara ve işbirlikçilere karşı mücadeleyi seçer. Sindirilmiş gibi duran halk Anadolu’da gelişen bağımsızlık hareketine destek verecek midir?

 

 

Turgay Nar’ın yazdığı ve Hüseyin Köroğlu’nun yönettiği DİVANE AĞAÇ (Yunus Emre) adlı oyunda dekor Hakan Atak,  kostüm Feyza Zeybek, koreografi Özge Midilli, dramaturgi Dilek Tekintaş, ışık Mahmut Özdemir, efekt Ersin Aşar imzasını taşıyor.

Oyuncular: Erhan Abir, Tomris İncer, Zümrüt Erkin, Meriç Benlioğlu, Çağlar Yiğitoğulları, Eraslan Sağlam, Esin Umulu, Pelin Budak ve Özge Midilli.

Konu: Moğol istilası sırasında Yunus Emre'nin anası Kün Ana Yunus'u henüz doğurmuştur; loğusa halindeyken albastıya girmiştir: Gördüğü hayaller içinde Yunus Emre’nin mezarını aramaya başlar.Oyun geçmişten bu güne Anadolu toprağının yetiştirdiği mutassavıfların ve gittikçe kaybolmaya yüz tutan kültürümüzün, ‘evrensel varoluşu’ açıklayan, tüm dünyaya kaynaklık etmiş felsefelerinin izindeki Kün Ana’yı yani Anadolu‘yu anlatmaktadır. 2007 Mevlana Yılı için sergilenen “Can Ateşinde Kanatlar” oyununun hemen ardından, Yunus Emre onun olmadığı hayalî bir zaman diliminde anlatılıyor.

 

 

LÜKÜS HAYAT gönüllerde taht kurmuş bir klasik. Ekrem Reşit Rey’in yazdığı Cemal Reşit Rey’in bestelediği müzikali Haldun Dormen yönetti. Koreografi Selçuk Borak, dekor Nilgün Gürkan, kostüm Canan Göknil, müzik düzenlemesi Esin Engin, müzik yönetimi Hakan Elbir imzasını taşıyor.

Oyuncular: Zihni Göktay,  Funda Postacı,  Savaş Barutçu, Derya Kurtuluş, Sezai Aydın, Aslı Aybars, Ali Gökmen Altuğ, Ayşegül İşsever, Münir Kutluğ, İrem Arslan, U.Arda Aydin, Çağrı Hün, İlhan Kilimci, Betül Kızılok, Tuğrul Arsever, Ümran İnceoğlu, Çağlar Yiğitoğulları, Can Ertuğrul, Samet Hafizoğlu, Cem Uras , Reyhan Karasu, Müge Çiçek.

Konu: Küçük hırsızlıklarla geçinen Rıza ile Fıstık bir zengin evine girince kendilerini kıyafet balosunda bulurlar. Balonun en gözde kişileri olurlar. Batılılaşmayı bir özenti olarak yaşayan insanların hali hicvediliyor.

 

 

Rus ve dünya tiyatrosunun devlerinden Anton Çehov’un ÜÇ KIZ KARDEŞ adlı oyunu Ataol Behramoğlunu’nun çevirisi, Nikita Milivojeviç’in rejisi ve Dimitris Kamaratos’un müziği ile sunuluyor. Dekor M. Nurullah Tuncer, kostüm Duygu Türkekul, koreografi Amalia Bennett, ışık Mahmut Özdemir ve efekt Ersin Aşar tarafından tasarlandı.

Oyuncular: Aslı İçözü, Bennu Yıldırımlar, Yeliz Gerçek,Haldun Ergüvenç, İbrahim Gündoğan, C. Ahhan Şener, Can Ertuğrul, Ozan Gözel, Yiğit Sertdemir, Ayşegül Devrim, Hüseyin Köroğlu, Cengiz Tangör, S.Bora Seçkin, Özge Özder, Turgut Arseven.

Konu: Geleneksel değerlerinin çözülüşünü işler. Tiyatromuzda farklı sezonlarda farklı yorumlarla sahnelenmiş olan “Üç Kız Kardeş” değişen koşullara ayak uyduramayan bir ailenin çaresizliğini anlatır. Geçmiş özlemi yeni koşullarda değersiz gelince umutsuzluk belirir. Aile fertleri gerçek dünya ile iç dünyaları arasında sıkışır.

 

 

Karen Blixen’nin yazdığı, Fatih Özgüven’in dilimize çevirdiği ÖLÜMSÜZ ÖYKÜ adlı romanı Kenan Işık oyunlaştırıp yönetti. Dekor tasarımı M. Nurullah Tuncer, kostüm  Canan Göknil, dramaturgi Dilek Tekintaş, ışık Fatih Mehmet Haroğlu, efekt ve müzik düzenlemesi Ersin Aşar imzasını taşıyor.

Oyuncular: Tomris İncer, Erhan Abir, Eraslan Sağlam, Pelin Budak,  Murat Bavli, Volkan Ayhan, Murat Güreç, Murat Üzen.

Konu: Kanton 'da yaşlanan zengin, cimri ve gaddar bir tüccar muhasebe defterlerinden başka okunacak şeyler de olduğunu fark eder. Örneğin, öyküler. Bildiği tek öykü dünyadaki bütün gemicilerin, tayfaların bildiği bir öyküdür. Tüccar bildiği bu tek öyküyü gerçekleştirmeye karar verir.

 

 

YILDIZLAR ALTINDA CİNAYET Türkiye ve dünyada yayımlanan roman, öykü, deneme, araştırma ve sahnelenen oyunları ile tanınan Elçin’in bu oyunu, ülkemizde ilk kez seyirci karşısına çıkıyor. Ülkesinde Başbakan Yardımcılığı görevini de sürdürmekte olan Elçin bu tragedyada sosyalizm sonrası oluşan yeni düzenle birlikte değişim sancılarını işliyor. Melahat Abbasova’nın yönettiği oyunun dramaturgluğunu Hilmi Zafer Şahin yaptı. Müzik Selim Atakan’ın imzasını taşıyor.  Dekor Emra Albayrak Şahin, kostüm Feyza Zeybek, ışık Mustafa Türkoğlu, efekt ise …………………  tarafından tasarlandı.

Oyuncular: Elçin Altındağ, Emrah Özertem, Ezgi Sümer Yolcu, Nevzat Çankara ve Radife Baltaoğlu.

Konu: 2000’lerin başında Bakü’de geçen oyunda bir kadın öğretmen ile eski öğrencisinin dramatik aşkı işleniyor.

 

 

Alan Ayckbourn’un yazdığı ve Nedret Denizhan’ın yönettiği KİM KİMİ KİMLE? oununda dekor Ayhan Doğan, kostüm Canan Göknil, ışık Mustafa Türkoğlu, efekt Levent Akman imzasını taşıyor.

Oyuncular: Perihan Savaş,  Necat Birecik, Senan Kara, Burak Davutoğlu, Hikmet Körmükçü ve S.Bora Seçkin. Konu: Karı – Koca – Sevgili üçgeninde kurgunun başarısıyla öne çıkan hareketli bir komedi. Üç evli erkek aynı işyerinde çalışmaktadır. Bunlardan biri bir diğerinin karısı ile yasak ilişki yaşamaktadır. Söylenen yalanlar sonucu doğan yanlışlar oyunun ilgi çekici yapısını oluşturuyor.

 

 

 

 

Harbiye Cep Sahnesi’nde Pazartesi, Perşembe ve Cuma Günleri saat 15.00’te; Salı günleri 15.00 ve 20.30’da GEŞMİŞTEN GELEN KADIN adlı yeni oyunumuz seyirci ile buluşacak.

GEÇMİŞTEN GELEN KADIN Almanya’da yoruma açık eserleri nedeniyle “boş alanlar şairi” olarak nitelendirilen Roland Schillelpfennig’in en önemli eseri. Sibel Arslan Yeşilay’ın çevirdiği ve Nedim Saban’ın yönettiği oyunda dramaturgi Dilek Tekintaş, dekor Ayşen Aktengiz Bayraşlı, kostüm Zuhal Soy, ışık  Fatih Mehmet Haroğlu ve efekt Ersin Aşar- C.İhsan Aydoğdu imzasını taşıyor.

Oyuncular:  Sema Keçik, Taner Barlas, Hülya Karakaş, Cemal Ahhan Şener ve Müge Çiçek.

Konu: Taşınmak üzere eşyasını toplayan bir aile. Kapı çalınır, bir kadın gelir. Babanın eski sevgilisidir bu. Yıllar önce adam ona ömür boyu sadık kalacağına söz vermiştir. Kadın ona bu sadakat yeminini hatırlatır. Geçmiş ile yüzleşme, hatırlama ve unutma, kaçırılmış fırsatlar, yeni imkânlar ve aşkın gücü gibi pek çok olgu gerilimle karışık eğlenceli bir oyun ortaya çıkarır.

 

 

ÇOCUK OYUNLARI

 

Doğ Güneşim Doğ:  (Çocuk Oyunu) Aziz Nesin’in aynı adlı öyküsünden ve “Ferhat ile Şirin” masalından hareketle Dersu Yavuz Altun tarafından yazılan oyunu Eftal Gülbudak yönetti ve koreografisini gerçekleştirdi. Müzik Cem Ulu, dekor Sabahat Çolakoğlu, kostüm Aysel Doğan, dramaturgi Dilek Tekintaş, ışık İlhan Ören, efekt Can İşitmen imzasını taşıyor.

Oyuncular: Aslı Nimet Altaylar, Ceylan Çete, Hamit Erentürk, İrem Arslan, Melike Altınbaran, Murat Güreç, Murat Üzen, Özge Midilli, Volkan Ayhan, Eftal Gülbudak, Zafer Kırşan ve Ümran İnceoğlu.

Konu: Dev bir kaya köye güneş gelmesine engel olmaktadır. Bu sorun tarımda verimsizliğe, fakirliğe yol açmaktadır. Bir adam gelir, bu sorunu çözeceğini öne sürer. Aslında köylüleri kandırmak istemektedir…

 

 

Bir Yıldız Seç Kendine: (Çocuk Oyunu) Zerrin Akdenizli’nin yazdığı, Ersin Umulu’nın yönettiği oyunda dekor  Gamze Kuş, kostüm Nihal Kaplangı, müzik Murat Bavli, koreografi Yasemin Gezgin, dramaturgi Gökhan Aktemur, ışık Mustafa Türkoğlu, efekt Levent Akman imzasını taşıyor.

Oyuncular: Nur Saçbüker, Sevtap Çapan, C.Ahhan Şener, Caner Bilginer, Yalçın Avşar ve Aslı Aybars.

Konu:Cici ile Sisi annelerinin ölümünden sonra günlerini değirmende babalarına yardım ederek geçirmektedir. Cici çalışkan, uslu bir kızdır ama Sisi tembel ve yaramazdır. Hem evde hem de değirmende bir yolunu bulup bütün işleri Cici’nin üstüne yıkmayı başarır. Aslında her ikisi de değirmendeki işlerden yorulmuştur…

 

 

Trafik Canavarını Gördünüz mü?:(Çocuk Oyunu) Mürsel Yaylalı’nın yazdığı, Savaş Barutçu’nun yönettiği oyunda dekor M. Emin Kaplan, kostüm Gamze Kuş, müzik Alper Maral, koreografi I. Zeynep Tangör, dramaturgi Gökhan Aktemur, ışık Murat Özdemir, efekt Cihan İhsan Aydoğdu imzasını taşıyor.

Oyuncular: Osman Gidişoğlu, Çağrı Hün, Naci Taşdöğen, Tarık Şerbetçioğlu, Elçin Altındağ, Seda Fettahoğlu, U.Arda Aydın,ve Gökhan Eğilmezbaş.

Konu: Trafik sorununu çözebilmek Mavi Gezegen’den yardım istenir. Uzaylı Yoyo gelip dünyadaki trafik canavarını yakalayacaktır. Dağ, taş, köy, kasaba, şehirde Trafik Canavarı aranır, bir türlü bulunamaz. Acaba neden?

 

 

Gökkuşağının Altında (Çocuk Oyunu )  Nilbanu Engindeniz’in yazıp yönettiği oyunda müzik Selim Atakan’ın imzasını taşıyor. Dekor Sabahat Çolakoğlu, kostüm Aysel Doğan, koreografi Eftal Gülbudak, ışık Fatih Mehmet Haroğlu ve efekt Ersin Aşar tarafından tasarlandı.

Oyuncular:  Ergun Üğlü, Çağlar Yiğitoğulları, Aslı Narcı, Samet Hafızoğlu ve Selin İşcan.

Konu: Gökkuşağı kumpanyasında çalışmakta olan palyaço Paço, sihirbaz Madrabaz, balerin Narin ve müzisyen Şopen çocukların en çok kendilerini alkışlamasını ve kumpanyanın bir numarası olmak için sürekli birbirinin gösterisini bozmaktadır. Kötü geçen bir gösterinin sonunda kumpanya müdürü Bonzo onları kovar: Dayanışmayı öğrenmezlerse onlarla çalışmayacaktır. Dört kafadar ne yapacağını bilemez halde yola koyulur...

 

Temizlik Ülkesi (Çocuk Oyunu )  :  Ayten Soykök’ün yazıp Sevgi Sakarya’nın yönettiği oyunda müzik Mertol Şalt’a ait. Dekor-kostüm Zuhal Soy,  koreografi Çiğdem Gürel, dramaturgi A.Zuhal Ergen, ışık Murat Selçuk, efekt Umut Yüzbaşıoğlu imzasını taşıyor.

Oyuncular:  Sevil Akı, Caner Çandarlı, Can Ertuğrul, Funda Köseoğlu, Ozan Gözel, Ezgi Sümer Yolcu, Berna Oğuzutku Demirer, Pınar Aygün, İbrahim Gündoğan, Reyhan Karasu.

Konu:  Temizlikten hoşlanmayan “Pislikler” ülkedeki bütün “Temizler”e düşmandır. Pislikler her yeri kirletmek için bir sürü pislik ederler. Temizler bu durum karşısında önce zorlanır, sonra haklı bir başarı kazanırlar.

 

 

Lay Lay Lom (Çocuk Oyunu )  :   Sevgi Sakarya Cengiz’in yazdığı, Eftal Gülbudak’ın yönetip koreografisini yaptığı oyunda müzik Cem Ulu, dekor Rıfkı Demirelli, kostüm Onur Uğurlu, ışık Vahit Geyik, efekt Ersin Aşar imzasını taşıyor.

Oyuncular: Murat Bavli, Özlem Türkad, Mehmet Avdan, Doğan Altınel, Sibel Topaloğlu, Cem Uras, Cemal Ahhan Şener, Neslihan Öztürk, Ezgim Kılınç, Nagehan Erbaşı, Işıl Zeynep Tangör, Derya Çetinel, İbrahim Can, Mevlüt Demiryay.

Konu:  Müzik notaları arasındaki kavga besteye yansır, bu yüzden besteci bestesini bir türlü yapamaz. Neyse ki anlaşmazlıklar sona erer, notalar sevgi gücüyle buluşur, beste ortaya çıkar. Ama hırsızlar kapıda bu anı beklemektedir.

 

 

 

Şubat ayı biletleri 22 Ocak günü başlayarak Şehir Tiyatroları gişeleri ile  http://bilet.ibb.gov.tr  sitesinden  edinilebilir.




Paylaş      
Yorumlar

Bu Haber Hakkındaki Görüşlerinizi Paylaşın !

İsim
Mail (Yayınlanmayacak)
Yorum
Güvenlik Kodu= 147
Lütfen bu kodu yandaki kutuya yazınız
 


    Güncel Haberler     En Çok Okunan Haberler
Tiyatro Maydanoz, Nazım’ın Kadınları ile Sahnede
Hangisi Karısı, 5. Sezonunda!
    Tüm Haberler

    Bu Tarihte Yayınlanan Diğer Haberler
    Bu haberin yayınlandığı tarihte gündemdeki diğer haberler aşağıda listelenmiştir...

  • Tiyatro Açıkça'dan Midirfillik Oyunu - Ham Hum Şaralop (1/21/2008)
  • Tiyatro Duru'dan Yeni Bir Oyun: Bana Bir Picasso Gerek (1/20/2008)
  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 50. Yıl Kutlamaları ile İlgili Önemli Duyuru (1/20/2008)
  • Mavi Sahne'de TULUATMASYON - HD KOMİK GÖSTERİ (1/19/2008)
  • Sarıyer Halk Eğitimi Merkezi Tiyatro Kulübü'nden Scapin'in Dolaplari (1/19/2008)
  • 'Namussuzum Ki Namusluyum' Tiyatro Oyunu Tekirdağ'da Sahnelendi (1/18/2008)
  • Nejat Uygur Hızla İyileşiyor (1/18/2008)
  • Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Çehov'un 'Bir Evlenme Teklifi'ni oynuyor (1/18/2008)
  • Ragıp Savaş Yapımcıları Kızdıracak (1/18/2008)
  • Tiyatro Z'den Dua Odası (1/18/2008)
  • İstanbul Şehir Tiyatroları’nda Şubat ayı oyunları (1/18/2008)
  • Oyuncu Tayfası'nın son numarası sahnelerde : Roma Hamamı (1/17/2008)
  • Altıdan Sonra Tiyatro'nun Yeni Oyunu : 444 (1/16/2008)
  • VAHŞİ BATI TİYATRO 0.2 İLE KARŞINIZDA! (1/16/2008)
  • Çağdaş Drama Derneği İzmir Şubesi açılıyor (1/16/2008)
  • Erzurum Şehir Tiyatrosu 'Bir Adam Yaratmak' Adlı Oyunu Sahneleyecek (1/16/2008)
  • Bakan Günay: "Devlet Tiyatroları'nı Özelleştirmeyeceğiz Yaygınlaştıracağız" (1/16/2008)
  • TODER Genel Kurulu Yapıldı (1/15/2008)
  • Sanat Kurumu Ödülleri Açıklandı (1/15/2008)
  • Muharrem Ayının 1’i ile 16’sı Arası her gün garajistanbul’da aşure pişiyor (1/15/2008)
  • Türkiye'de Çocuk Tiyatrosu'nun Evreleri Anketi (1/15/2008)
  • Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe, Seyirci ile Buluşuyor (1/15/2008)
  • "Tartuffe"de Son Hafta (1/15/2008)
  • Belediyeden Kadınlara Özel Tiyatro Günleri (1/15/2008)
  • İ.Ü. ÖĞRENCİ KÜLTÜR MERKEZİ KAPATILDI! (1/15/2008)
  • ashura, 9 Ocak - 24 Ocak'ta garajistanbul'da (1/14/2008)
  • AhŞap Çerceve Kukla Tiyatrosu / Ocak Ayı Programı (1/14/2008)
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’ndan Divane Ağaç (1/14/2008)
  • ABD'de ilk Türk Tiyatrosu Kuruldu (1/13/2008)
  • SANAT DÜŞMANLARI BİR KEZ DAHA SAHNEDE! (1/13/2008)
  • Tiyatro Z'nin Açtığı Kurslar Devam Ediyor (1/13/2008)
  • SEYR-Î MESEL’DE OYUNLAR ÜCRETSİZ (1/12/2008)
  • Ben Anadolu' Yıldız Kenter'le bir kez daha sahnede...Kent Oyuncuları'nın 45. yılında  (1/12/2008)
  • Dostlar Tiyatrosu'ndan Yeni Oyun : Sivas '93 (1/8/2008)
  • Şehir Tiyatroları'nda YENİ Genel Sanat Yönetmeni : Orhan Alkaya  (1/8/2008)
  • Erzurum'da Tiyatro Rekoru (1/8/2008)
  • Değişim Atölyesi Oyuncuları'ndan : TANYA (1/8/2008)
  • ÜSTÜN AKMEN: “SORUŞTURMA AÇILIRSA DÜNYAYI AYAĞA KALDIRIRIZ” (1/8/2008)
  • TİYATRODA SON SÖZ ÇOCUKLARIN (1/7/2008)
  • Adana Tiyatro Festivali'ne Başvurular Başladı (1/7/2008)
  • Aydın'da Ocak Ayı Sanat Etkinlikleri (1/7/2008)


  • Tiyatro Kursu Başlıyor!
    12 Şubat'tan itibaren her PAZARTESİ Kadıköy'de!
    Çalışanlara yönelik hobi sınıfı!



    Duyuru Panosu!



    Son Eklenen Tiyatro Oyunları

         Güncel Yazılar

    Yazar olmak ister misiniz?
    Yazar olarak tiyatrodunyasi.com ailesine katılmak, yazılarınızı yüzbinlerce tiyatroseverle paylaşmak isterseniz tiyatrodunyasi@tiyatrodunyasi.com adresine mail gönderebilirsiniz...

    Mail Listemize Üye Olun

         Güncel Haberler
    Tiyatro Maydanoz, Nazım’ın Kadınları ile Sahnede
    Tekin Deniz: Dümbüllü kavuğunu kimseye devretmedi

    Tiyatro Dünyası'nı takip Edin
     
     |  ..