| Tiyatro Kursu  | Şirket Tiyatrosu
Tiyatro Dünyası
Tiyatro Dünyası Bu Sahnede...
 
Ana Sayfa  |  Hakkımızda  |  Yazılar  |  Haberler  |  Yazarlar  |  Tiyatro Oyunları  |  Tiyatro Grupları  |  Sanatçılar  |  Kaynak  |  Duyuru Panosu  |

 



Orhan Alkaya

Hayranım Diyenler : 14 kişi

Orhan Alkaya Hakkında Yorumlar


Paylaş      

Orhan Alkaya, (d. 1958, İstanbul) Türk şair, yazar, tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen, gazeteci.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda okuyan Orhan Alkaya, günlük gazetelerde ve dergilerde değişik sanat disiplinleri üzerine eleştiri yazıları, siyasi makaleler, denemeler yazdı. Şehir Tiyatroları’nda oyunculuk ve yönetmenlik görevlerinde bulundu. 12 Eylül Darbesi sürecinde 1402 sayılı sıkıyönetim kanunu ile görevden alınan binlerce kamu görevlisi arasında yer aldı. Sanatçı; ansiklopedi yazarlığı, gazetecilik, editörlük, danışmanlık dışında, sinema filmleri de çevirdi. Birgün gazetesinde yazıları yayımlanmakta olan Alkaya'nın basılmış 6 kitabı bulunmaktadır. Sanatçı, 8 Ocak 2008 tarihinde Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği'ne getirildi.

Filmografisi
İyi Saatte Olsunlar - 2004
Sarı Tebessüm - 1992
On Kadın - 1987
Seni Seviyorum - 1983

Eserleri
Türkiye Hala Mümkün, Mayıs 2002, Gendaş Kültür Yay.
Yenilgiler Tarihi - Cilt 1, Mayıs 2002, Telos Yay.
Tuz Günleri, Şubat 2001, Gendaş Kültür Yay.
Erken Günler, Haziran 1999, Noyirmiyedi yayıncılık
Parçalanmış Divan, Bileşim Yayınları
A! Etika, Bileşim Yayınları

Kaynak : Vikipedi


Orhan Alkaya isimli sanatçının sitemizde kayıtlı çalışmaları
Ayaktakımı Arasında
Lillian
Rosenbergler Ölmemeli
Savaş ve Kadın

Yorumlar

ZÜLBİYE - ( 3/19/2011 )
ÇOK BAŞARILI KALİTELİ İNSAN SENİ SEVİYORUM

Orhan Alkaya Hakkındaki Görüşlerinizi Paylaşın !

İsim
Mail  (Yayınlanmayacak)
Yorum
Güvenlik Kodu= 3
Lütfen bu kodu yandaki kutuya yazınız
 





Deniz Özmen      Burak Dur      Aşkın Şenol      Ayça Aykut      Sarp Akkaya      Fatih Koyunoğlu      Ferit Kaya      Sertaç Akar      Sait Faik Abasıyanık      Orhan Alkaya      Aslı Öngören      Muzaffer Berişa      Savaş Dinçel      Naşit Özcan      Musahipzade Celal      Sinem Özlek      Aslı Altaylar      Selimcan Yalçın      Hüseyin Tuncel      Çağlar Çorumlu      Serkan Bacak      Sevil Akı      Özlem Türkad      Çiğdem Gürel      Levent Üzümcü      Belgi Paksoy      Ali Taygun      Jülide Kural      Ceysu Aygen      Zeynep Özyağcılar      Salih Sarıkaya      Yıldıray Şahinler      Süeda Çil      Funda Köseoğlu      Metin Çoban      Enis Bulca      Onur Kaplan      Begüm Kaya      Engin Uludağ      Anı Sağkan     



Tiyatro Kursu Başlıyor!
12 Aralık'tan itibaren her PERŞEMBE Kadıköy'de!
Çalışanlara yönelik hobi sınıfı!



Duyuru Panosu!



Son Eklenen Tiyatro Oyunları

     Güncel Yazılar

Yazar olmak ister misiniz?
Yazar olarak tiyatrodunyasi.com ailesine katılmak, yazılarınızı yüzbinlerce tiyatroseverle paylaşmak isterseniz tiyatrodunyasi@tiyatrodunyasi.com adresine mail gönderebilirsiniz...

Mail Listemize Üye Olun

     Güncel Haberler
Hangisi Karısı, 5. Sezonunda!
Istanbul Fringe Festival - Uluslararası Performans Sanatları Festivali (18-22 Eylül 2019)

Tiyatro Dünyası'nı takip Edin
 
 |