Vardiya Oyuncuları Kızıl Ötesi Aydınlık İle Her Cumartesi ve Pazar Levent K. Merkezi'nde...
Altan Gördüm ve Vahide Gördüm tarafından “Sanat İçin Nöbetteyiz”sloganı ile 2012 Ekim ayında kurulan Vardiya Oyuncuları, Civan Canova’nın yazıp yönettiği Kızıl Ötesi Aydınlık ile 31 Ocak’ta seyirci karşısına çıktı.
Yazan ve Yöneten: Civan CANOVA
Süpervizör: Vahide GÖRDÜM
Oynayanlar: Altan GÖRDÜM ��" Nezih Cihan AKSOY
Kızıl Ötesi Aydınlık, yargısız infaz edilen komşularından sonra yakalanma ve öldürülme korkusu yaşayan genç bir tiyatro oyuncusunun 20 yıl sonraki haliyle yüzleşmesini anlatıyor. Baskının, şiddetin ve duyarsızlığın birey üzerinde yarattığı cehennemi bazen trajik bazen komik ama çarpıcı bir şekilde anlatan oyun, bir sürü eğlenceli oyun içinde oyunlarla bir “zihin oyunları” festivaline dönüşüyor.
Gerçek bir olaydan yola çıkarak yazdığı oyun için Civan CANOVA şöyle diyor:
“ Onları hiç tanımamıştım, hiç görmemiştim. Resimleri vardı gazetelerde. Cansız bedenlerinin fotoğrafları bir şamar gibi çarpmıştı suratıma apansız, bir sabah, çok eskiden bir sabah. Sonra da, genç adam hissiyatıyla bir oyun yazmaya koyulmuştum. Bitirince de onlara hediye etmek istemiştim bu oyunu. Şimdi de yaşlı bir adam olarak tekrar onların anısına sunmak istiyorum. O iki genç sevgilinin olsun bu oyun. Tabii benim de bu mahallenin bir ferdi olduğumu göz ardı edip kabul ederlerse… "