TODER Genel Kurulu Yapıldı
Ulvi Alacakaptan
Alı Yaylı
Kaya Akarsu
Nurhan Damcıoğlu
Yalçın Özden
Tuncay Özınel
Mehmet Tokat
Yeni yönetim 16 Ocak Çarsamba toplanıp görev dağılımı yapacak ve Genel Başkanı sececektir
Kamuoyuna duyrulur
Kültür-Sanat
Ortaköy Afife Jale Sahnesi, kısa süren suskunluğunun ardından önceki akşam, yenilenen yüzüyle perdelerini açtı.
Kültür-Sanat
Kültür ve Turizm bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Tiyatroları ile ilgili açıklamalarının iyi anlaşılmadığını belirterek, tiyatronun özelleştirilmeyeceğini, aksine yaygınlaştırılacağını söyledi.
Kültür-Sanat
Tiyatro topluluğumuzun 1990 yılından beri içerisinde faaliyet gösterdiği Öğrenci Kültür Merkezi bugün (10.01.2008) hiçbir gerekçe gösterilmeden süresiz olarak kapatılmıştır. Bu satırların kaleme alındığı saatlerde (13:00) polisle birlikte toplantı halinde olduğunu öğrendiğimiz İstanbul Üniversitesi yönetimi, muhtemelen bu gerekçesiz kapatmaya gerekçe bulmaya çabalamaktadır. Önce kapat, sonra kılıfına uydur. Hukuki (olmayan) süreç budur.
Kültür-Sanat
Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun, önceki ay Rize’de sahnelenirken özgün metninin değiştirilerek Başbakan’ı hafife alan sözlerin eklendiği ileri sürülen “Düğün ya da Davul” adlı tiyatro oyunuyla ilgili tartışmaya, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katılmasına ve Bakanın ilgililer hakkında inceleme yaptıracağını açıklamasına Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Türkiye Merkezi Başkanı Üstün Akmen’den sert tepki geldi.