İçeriğe geç
Tiyatro Dünyası

Oyunlar

Timis Oyuncuları'ndan Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor

 
Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor
Matei Visniec         
 
Oyun - Tek Perde   
Timis Oyuncuları
 
12 Mart Perşembe Saat 18:30
 
İTÜ Ayazağa Kampüsü
Kültür Sanat Birliği (KSB) Binası - Oditoryum
 
Rezervasyon:  0 532 505 00 74
Oyun Hakkında
 
Bir iş ilanı için gelen üç palyaçonun penceresiz ve boş bir odada işvereni beklerken sürdürdükleri varoluş mücadelelerini ve bu mücadeleler sırasında geçmişe ait anılarını belli belirsiz hatırlamaları üzerine kurulu olan oyun 1987 yılında Matei Visniec tarafından yazılmış ve Türkçe ye 1990 yılında çevrilmiştir.
Beckett'in absürd tiyatrosunun yaratıcı oyunu olan "Godot'yu Beklerken"den  etkilendiği açıkça görülen oyunda palyaçolar zamanlarının çoğunu birbirleri ile uğraşarak ve aşağılayarak geçirmektedir. Fakat Becket' ten farklı olarak Visniec, karakterlerinin "modası geçmişliği" yüzünden hem "profesyonellik" hem de varoluşçuluk alanlarında darbe yemesini açıkça tercih etmiştir.
"Bu eseri kendim için de yazdım. Çünkü karakter gülen, sızlanan, hem ağlayıp hem gülen bir palyaçodur, aynı zamanda kralın bir soytarısıdır ve taklitleriyle doğruları söyleyen acımasız bir aynadır. Her zaman ilgimi çekmiş olan hayatımın bu acımasız yanı, bize zaman zaman aptal, çekilmez gösteriler ve görkemli sosyal komediler yaptırır, bizi, kendini küçük düşürmek ve öldürmek için oyun makineleri üreten palyaçolara çevirir."
Matei Visniec
Paylaş X Facebook WhatsApp E-posta

Oyunlar arşivinden

Kategorinin tümü

Oyunlar

Tiyatro Simurg 8 Mart’ta Sahnelerde

Tiyatro Simurg 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Eser Yılmaz’ın “İşçi Kızı ve Grev” adlı oyunundan uyarladığı “Kriz Var Mecburiyetten” adlı gösteriyi sahneliyor.