İçeriğe geç
Tiyatro Dünyası

Kültür-Sanat

Sivas 93 ve Keçe İçi Resim Sergisi ENKA'da

 ‘’SERDAR KALMAZ Keçe içi Resim Sergisi’’ ve Genco ERKAL tarafından yazılıp yönetilen “Sivas 93”  02 Aralık 2008, Salı akşamı 20. ENKA Kültür Sanat Kış Etkinlikleri kapsamında sanatseverlerle buluşuyor.

İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi mezunu olan Serdar KALMAZ, Akademi eğitimi esnasında Prof. Hern BÖHMER ile kök boyalar üzerine araştırmalar yaptı. Bu çalışmalarını ilk kez son sınıfta karma bir sergide tanıtan sanatçı, 1983'te okulu bitirdikten sonra çalışmalarını tekstil moda ve resim eğitmeni olarak özel sanat kurumlarında sürdürdü. 1986 yılında İstanbul Devlet Opera ve Balesi'ne Ressam-Dekoratör olarak giren sanatçı, 1995 Yılında çalışmalarını ''Keçe İçi Resim'' üzerine yoğunlaştırdı. Sanatçının “keçe” tekniği uygulayarak yarattığı, yurtiçi ve yurtdışında kişisel ve karma sergilerle tanıttığı bu sergi 02 Aralık 2008, Salı akşamı saat 19:30’da ENKA Dr. Clinton Vickers Sanat Galerisi’nde gezilebilir.

Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği'nce "Yılın Tiyatro Oyunu Ödülü'’ne layık  görülen 1993 yılında Sivas’ta yaşanan acı olaylara ayna tutmak ve unutturmamak adına, usta oyuncu Genco ERKAL tarafından kaleme alınan ve yönetilen belgesel-oyun; 1993 yılında, Pir Sultan Abdal Şenlikleri için Sivas'ta bulunan yazar ve sanatçıların kaldığı Madımak Oteli’nde çıkan yangın sırasında yaşananları ve sonrasındaki mahkeme sürecini konu alıyor. Nurcan ARCA’nın belgesel film görüntüleri eşliğinde ve büyük bir duygu yoğunluğu içerisinde geçen oyunun müzikleri Fazıl SAY imzasını taşıyor. Genco ERKAL, Meral ÇETİNKAYA, Yiğit TUNCAY, Murat TÜZÜN, Nilgün KARABABA, Şirvan AKAN ve Çağatay MIDIKHAN gibi değerli oyuncuları buluşturan “Sivas 93”, 02 Aralık 2008, Salı akşamı saat 20:30’da ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda izlenebilir.

20. Yıl ENKA Kültür Sanat Kış Etkinlikleri; konserler, son döneme damgasını vurmuş tiyatro oyunları ve ENKA Dr. Clinton Vickers Sanat Galerisi’nde düzenlenen sergileriyle, ENKA İbrahim Betil Oditoryum’unda, 23 Aralık 2008 tarihine kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek. Biletler, ENKA Vakfı’ndan ve Biletix satış noktalarından temin edilebilir.

Tüm etkinliklerin başlama saati 20.30’dur. İsteyen katılımcılar, her etkinlik öncesi saat 19.00’da Taksim-AKM önünden kalkacak ücretsiz servis ile etkinlik merkezine ulaşabiliyor. Etkinlik bitiminde ise; ENKA Oditoryum’dan kalkacak servis, konukların Taksim-AKM’ye ulaşımını sağlıyor. Servisten yararlanabilmek için, etkinliklerden en az iki gün önce, ENKA ile bağlantıya geçerek rezervasyon yaptırılması yeterli.

Bilgi için:   www.enkasanat.org

                   0212 276 22 14-15/209

                   www.biletix.com

                    0216 556 98 00 (Biletix çağrı merkezi)

Paylaş X Facebook WhatsApp E-posta

Kültür-Sanat arşivinden

Kategorinin tümü

Kültür-Sanat

Robotlar şimdi de tiyatro sahnesinde !

Osaka Üniversitesi tiyatrosunda galasını yapan oyun, sahnelerin ilk insanlı robotlu tiyatro prodüksiyonu denemesi oldu.Oyunda rol alan robotlar, sahneye çıkıp, insanlarla diyalog yürütebilecek…

Kültür-Sanat

Güzelyurt Tiyatro Günleri başlıyor

Güzelyurt Belediyesi’nin düzenlediği ve bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek olan “Tiyatro Günleri”, 25 Kasım–16 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kültür-Sanat

Çocuklar için tiyatro vakti

BELTAŞ'ın geleneksel olarak düzenlediği Mustafa Kemal Kültür Merkezi (MKM) Çocuk Tiyatroları etkinlikleri bu sezonda da devam ediyor.