İçeriğe geç
Tiyatro Dünyası

Oyunlar

Oyunbaz'ın Martı'sı 1 Martta Kadıköy'de

Tiyatro Oyunbaz, ilk oyunu “Martı”yla bu sezon ilk kez Anadolu yakasında izleyicisiyle buluşuyor. Duru Tiyatro’nun sahnesine konuk olan Martı; 1 Mart’ta Maarif Kültür Merkezi’nde izlenebilir.

Birlikte üretmeyi, samimi ve iyi tiyatro yapmayı, amatör ruhla profesyonel ürünler çıkarmayı hedefleyerek geçtiğimiz yıl bir araya gelen Oyunbaz, ilk oyunu "Martı"yı bu sezon da sahnelemeye devam ediyor.

Çehov’un “Dört kadın, altı erkek, tonlarca aşk ve bir göl manzarasından oluşan bir komedi yazıyorum” cümlesiyle anlattığı Martı; yıkılmaya yüz tutmuş çarlık Rusya’sının son demlerinde, kentleşme ve sanayileşmenin dayattığı değişimin bunalıma sürüklediği aydınlar ve küçük burjuva sınıfının hikâyesi.  Eylemsizlik içinde uyurgezer gibi yaşayan bu insanların diyalogları yaşamaya, bir şeyler yapmaya karşı duyulan güçsüzlüğün, can sıkıntısının çevresinde dolanır durur. Ruhları Konstantin Treplev’in vurduğu martı kadar ölü olan bu insanlar, o zavallı martı kadar şanslı değildirler, çünkü onlar ne yaşarlar ne de ölüdürler.

Yönetmenliğini Abdullah Cabaluz’un üstlendiği ve Ataol Behramoğlu çevirisi temel alınarak, Behçet Necatigil ve Mehmet Özgül çevirilerinden derlenen Martı, 1 Mart’ta Maarif Kültür Merkezi’nde, Mart ayı boyunca da Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü Tiyatro Salonu’nda  seyredilebilir.

MARTI

1 Mart 2008 Cumartesi / 20:00

Maarif Kültür Merkezi – Kadıköy Moda

(Kadıköy Anadolu Lisesi)

Bilgi için:

(536) 422 15 22

www.tiyatroyunbaz.com

Gişe Tel:
0216 338 56 46 - 0216 338 56 36
www.tiyatroduru.com

Paylaş X Facebook WhatsApp E-posta

Oyunlar arşivinden

Kategorinin tümü

Oyunlar

TİYATRO ÖTEYÜZ'den KARA ANA

13 kadının töre, namus, namus cinayetleri kavramlarından yola çıkarak uzun soluklu araştırmalarının sonucunda hazırladıkları KARA ANA adlı oyun 7 Mart 2008'de Ankar Sanat Tiyatrosu'nda sahneleniyor.