İçeriğe geç
Tiyatro Dünyası

Tiyatro Grupları

Öğretmenlerin Sanat Aşkı


Öğretmenlerin, çocukları eğitme ve onlara okuma-yazma öğretme gibi asli görevlerin yanı sıra toplumu da eğitme, sanat sevisi ve bilinci geliştirme tarzında yükümlülükleri de bulunmaktadır.
Onlar tiyatro, müzik, resim gibi sanat dallarıyla toplumu aydınlatmaya çalışmaktadırlar. Yaşadığımız çağda aydın kimlikli öğretmenlerin sayısı azalmakla beraber ama bu, hiç olmadığı anlamına da gelmez. Bunu doğrulayan Nokta Tiyatrosu, bugünlerde mayısta sergileyeceği oyunu, geceleri çalışarak hazırlamaktadır.
Nokta Tiyatrosu, daha önce Yüzüncü Yıl üniversitesinde çalışmalarına başlamıştır. Eğitim durumlarından dolayı çalışmalarına ara veren tiyatro topluluğu, tiyatro ile uğraşan yeni elemanların katılımıyla 2009 Şubat ayında çalışmalarına tekrar başlamıştır.
Ekibimiz bünyesinde bulunan elemanlar daha önce çeşitli tiyatro toplulukları ile çalışmış olup birçok oyunda rol almışlardır. Bu oyunlardan bazıları şunlardır:    
Oyunun Adı                         Oyunun Yazarı
- Özgürlük oyunu                    Adem  Atar
- Hangimiz Deli                       Nokta Oyuncuları
- Ada                                     Athol Fugerd
- Salpa                                   Yılmaz Güney
- Seva Delale                          Cemil Denli
- Kadınlık Bizde Kalsın            Yılmaz Erdoğan
- Ne Mutlu Kadınım Diyene
- Ah Endülüs Ah                        Federico Garcia Lorca
Kızıltepe Halkevinde başladıkları çalışmalarına şu ara Kızıltepe Belediyesi Çok amaçlı salonunda haftanın belirli günlerinde devam etmektedir. Ekip üyelerimizin çoğu öğretmen olduğu için çalışmalarını akşam saatlerinde gerçekleştirmektedirler.
OYUN MAYISTA SERGİLENECEK
 
Nokta Tiyatrosunun 22 Mayısta sergileyeceği“Şvayk’ın Übü ile Tarihi Karşılaşması” adlı oyunu Alfred Jarry, Jaroslav Haşek ve Bertolt Brecht gibi üç büyük yazarın metinlerinden hareketle biçimlendirilmiş olup ilk olarak 1999 yılında Boğaziçi gösteri sanatları topluluğu bünyesinde sergilenmiştir. Şvayk’ın Übü ile Tarihi Karşılaşması adlı oyunu – paraya ihtiyacı olan başkan übü’nün her şeyden habersiz asker Şvak ile Tarihi Karşılaşmasını trajikomik bir dille anlatan bir oyundur.
Nokta Tiyatrosu Ekibi adına açıklama yapan Sümer Bulut, çalışmalarında her türlü desteğini esirgemeden sunan Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan TÜRK’e ve Belediye Kültür Müdürü Abdulrahim Bey ve belediye çalışanlarına teşekkür ettiklerini ve görevlerinde başarılar dilediğini açıkladı.
Faraç Çobanoğlu
Paylaş X Facebook WhatsApp E-posta

Tiyatro Grupları arşivinden

Kategorinin tümü

Tiyatro Grupları

SOS Oyuncuları görücüye çıktı

Soyer Kültür Sanat Fabrikası bünyesinde yer alan Tiyatro Okulu öğrencilerinden oluşan SOS oyuncuları Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında görücüye çıktılar.

Tiyatro Grupları

Mirina Zimanekî, Muammer Karaca Tiyatrosu'nda

Mehmed Uzun’un Kürtçeye çevirdiği Nobel Edebiyat Ödüllü Harold Pinter’in “Dağ Dili” oyunu ve Mehmed Uzun’un “Kahramanın Ölümü” adlı uzun şiiri “Bir Dilin Ölümü” olarak çapraz kurguyla Kürtçe 21 Nisan’da 20.00’de Beyoğlu Muammer Karaca Tiyatrosu’nda sahnelenecek.