Kürt Tiyatrosunda farklı bir grup, farklı bir oyun, farklı bir deneyim
REŞÊ ŞEVÊ BİLGİ ÜNİVERSİTESİNDE ÜCRETSİZ OLARAK İZLENEBİLECEK
DestAR-Theatre “Reşê Şevê”(Karabasan) ile yolculuğuna başladı. Kürt Tiyatrosu’nda yeni bir soluk olmaya çalışan grup Berfin Zenderlioğlu ve Mirza Metin’in kaleme aldığı deneysel metinle yeni bir yolculuğa çıktı. Kürt tiyatrosunda özgün ve deneysel eserler üretmeyi hedefleyen grup aynı zamanda Kürtçe modern tiyatro metinleri yaratma çabasında.
DestAR-Theatre, geçtiğimiz 03 Nisan Cuma günü “Reşê Şevê”(Karabasan) adlı oyununun galasını gerçekleştirdi. Yaklaşık üç yüz kişinin katıldığı galada olumlu tepkiler alan oyun ilk gösterimini ise Bilgi Üniversitesi’nde yapacak.
11 Nisan Cuma Saat:19.30 Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampusü
(Bilgi Üniversitesi Kültür Kulübünün katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlik ücretsiz olacaktır.)
Yönetmenliğini Mirza Metin’in yaptığı oyunun müzikleri ise Mehmet Atlı ve Murat Öztürk’e ait. Oyuncular Berfin Zenderlioğlu ve Mensur Zîrek. Oyunun diğer emekçileri ise şöyle; Işık Tasarım-Alev Topal, KostümAksesuar-Sevgi Turan ve Zozan Eres, Fotoğraf-Veysi Altay, Afişler-Bahar Demirtaş ve Metin Çelik, Işık uygulama‑Sinan Özçelik.
İletişim
0555 996 10 43
destar-t@hotmail.com
www.destartiyatro.com
İstanbul