İçeriğe geç
Tiyatro Dünyası

Oyunlar

Kültür Bakanligi'ndan “DESTEK” Açiklamasi

Kültür ve Turizm Bakanligi'nca, ticari kimlikli özel tiyatrolara da yardimda bulunulabilmesi amaciyla hazirlanan yasal düzenlemenin Basbakanlik'a sevk edildigi bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanligi, "Özel Tiyatrolara Devlet Destegi Yönetmeligi'nin kaldirildigi" yönünde çikan haberler üzerine, açiklama yayinladi.

Hükümetin, kültür ve sanat faaliyetlerini desteklemeyi ve yayginlastirmayi birinci öncelik olarak kabul ettiginin, vurgulandigi açiklamada,"2006 yili basindan itibaren uygulanmaya baslanan 5018 sayili Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun genel perspektifi içinde ticari kimligi olan özel tiyatrolara nakden yardim mümkün bulunmamaktadir. Ticari kimligi olmayan özel tiyatrolarla ilgili ise herhangi bir problem mevcut degildir.

Ancak ticari kimligi olan özel tiyatrolara da devlet yardimi yapilabilmesi amaciyla Maliye Bakanligi ile birlikte sürdürülen ortak çalismalar kapsaminda yasal düzenleme yapilarak Basbakanlik'a sevk edilmistir. TBMM'nin açilmasini müteakip bu yasal düzenleme teklifimiz süratle kanunlastirilarak ticari kimlikli özel tiyatrolarimiza da devlet destegi saglanacaktir" denildi.

Paylaş X Facebook WhatsApp E-posta

Oyunlar arşivinden

Kategorinin tümü

Oyunlar

Beyaz Tebesir Tiyatrosu'ndan Yeni Oyun!

MAKYAJ SILEN Özel Tiyatrolara Destek Fonunun Iptalinin tartismalarinin sürdügü su günlerde BEYAZ TEBESIR TIYATROSU yeni sezona Istanbul’da yepyeni bir mekanda perde açiyor.

Oyunlar

Traktör Römorkunda Gölge Oyunu

Uluslararasi Kukla ve Gölge Oyunu Birligi (UNIMA) üyesi ve Mersin Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu oyuncusu Ahmet Aksoy, “Belde Senlikleri 2006” kapsaminda köy köy gezerek, kaybolmaya yüz tutan…

Oyunlar

Foçalilar Sokakta Tiyatroyu Sevdi!

Kentin Oyunculari, ÜBÜ adli oyunlarini Foça Belediyesi’nin davetlisi olarak, 8 Temmuz Cumartesi aksami Foça Cumhuriyet Meydaninda 500’ü askin kisiye oynadi.