İçeriğe geç
Tiyatro Dünyası

Kültür-Sanat

Kesintisiz Harekete Hazırlanın!


2010 Avrupa Sanatçılar Buluşması kapsamında Kültür Başkenti İstanbul’da düzenlenecek Integral Move Avrupa Gösteri Sanatları ve Dans Festivali için geri sayım başladı.
Avusturya merkezli Avrupa Bağımsız Sanatçılar Ağı (European-Off Network) toplantısı ve konferansıyla eş zamanlı olarak düzenlenecek festival, Türkiye, Avrupa ve komşu ülkelerden önde gelen Tiyatro, Dans ve Deneysel Gösteri Sanatları gruplarını ağırlamaya hazırlanıyor.
Avrupa bağımsız sanat platformunu İstanbul’a taşıyacak olan “Empati” temalı Festival, güçlü ve etkileyici performanslarıyla Avrupalı sanat gruplarını İstanbul’da ilk kez yeni ve geniş bir izleyici kitlesiyle buluşturacak.
Renkli sokak performansları, tiyatro, dans ve hareket temalı gösterilerle İstanbul’a yepyeni bir soluk getirecek festival ve konferans programı kamu ve özel sektör kurumları desteğinde, Simya Sanat’ın organizasyonuyla, Avrupa kültür kurumları işbirliği ile hazırlanıyor. Yeniliği ve yaratıcılığı öne çıkaran performanslar izleyicilere yepyeni deneyimler sunacak.
Tiyatro oyuncuları, Bağımsız performans sanatçıları, Dans grupları ve Sirkleri ağırlayacak Festival programı kapsamında, ünlü yönetmenler ve koreograflar tarafından düzenlenecek atölye çalışmaları da yer alacak.
Avusturya, İtalya, Almanya, Fransa, Polonya, Bulgaristan, Slovenya, Yunanistan, ABD ve Türkiye’den seçme grupların katılacağı Festivalde, yerli ve yabancı sanatçılar tarafından festival için özel olarak hazırlanacak ortak sahne gösterileri, Festivalin açılış ve kapanış etkinliklerinde sanatseverlerle buluşacak.
Program kapsamında ayrıca, Festivale sanat yönetmenleri eşliğinde İngiltere’den katılacak genç sanatçılarla birlikte gençlere yönelik özel atölyeler düzenlenecek.
Yurtdışı ağlar aracılığıyla yapılan tanıtımlarla Avrupa’da geniş biçimde tanıtılacak Festivale 30’un üzerinde ülkeden çok sayıda izleyicinin katılması bekleniyor. Festivalin Türkiye’deki tanıtımları Kültür Bakanlığı, Avrupa Kültür Derneği ve özel medya kuruluşları tarafından yürütülecek.
5-15 Mayıs 2010 tarihleri arasında düzenlenecek Festival, alternatif mekanlar, sahne sanatları alanında farklı disiplinleri bir araya getiren gösteriler, interaktif performanslar ve görkemli şovlarla İstanbullu sanatseverleri harekete geçmeye çağırıyor.
Festivalde Türkiye’yi Zigurrat Işık ve Dans Tiyatrosu ile Remdans Proje Topluluğu, Vertigo gibi bağımsız grup ve sanatçılar temsil edecek..
Son yılların en renkli ve dinamik festivali için hareket zamanı!
Paylaş X Facebook WhatsApp E-posta

Kültür-Sanat arşivinden

Kategorinin tümü

Kültür-Sanat

Tiyatronun Duayenlerine Saygı Gecesi

Kavaklıdere Rotaract Kulübü tarafından bu yıl 12.si düzenlenen, Türk tiyatrosunun efsane ismi Haldun Dormen’in sunuculuğunu üstlendiği “Sanata Saygı Gecesi”; Mustafa Alabora, Cihan Ünal, Göksel Kortay, Can Gürzap ve Semih Sergen’in de aralarında bulunduğu “Tiyatronun Duayenleri”ni, 7 Aralık 2009 Pazartesi günü bir araya getiriyor!

Kültür-Sanat

Avrupalı sanatçılar buluşması

Avrupalı Gösteri Sanatçıları, İtalya ve Avusturya’dan sonra 3. Büyük Buluşmalarını 5-12 Mayıs 2010 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştiriyor.

Kültür-Sanat

Tiyatroların Ankara Buluşması Başlıyor

TAKSAV’ın düzenlediği 14. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nin ev sahipliği yaptığı Türkiye Tiyatro Kurultayı Ankara Buluşması 21- 22 Kasım 2009’da yapılıyor.