İçeriğe geç
Tiyatro Dünyası

Festival

İşçi Filmleri Festivali Mersin'de

İşçi Filmleri Festivali Mersin'de

Mersin'de bu yıl beşincisi organize edilecek olan 'İşçi Filmleri Festivali'nin, 18–26 Aralık 2010 tarihleri  arasında gerçekleşecek
Festivalle ilgili olarak SES Mersin Şube Binası'nda düzenlenen basın toplantısında Festival Düzenleme Kurulu Üyelerinden Eylem İbiş, festivalin bir bakıma emek kesiminin örgütlenme mücadelesine ışık tutacağına değindi. Festivalin düzenlenişteki amacın, Türkiye’de ve dünyanın farklı bölgelerindeki emekçilerin yaşamları ve onların mücadele deneyimlerinin izleyicilerle buluşturulması olduğunu söyledi.
İşçi Filmleri Festivali’nin açılış töreni  18 aralık Cumartesi günü saat 18:00’da Yenişehir belediyesi Konferans salonun da yapılacak. Gölge oyunu Hacivat Karagöz kukla gösterisi sunulacak. Müzik dinletisi Serdar Türkmen’in İşçi Şarkıları çalışmasının ardından Tekel işçisinin direnişini anlatan ‘Gördüğümüz Kendi Yüzümüzdür’ adlı film gösterilecek. Festival şöyle devam edecek.
Büyükşehir belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında, 19–20 Aralık, Akdeniz belediyesi Konferans Salonunda 25–26 Aralık ve aynı tarihlerde Çay, Çilek, Güneş mahalleri Kültür Evlerinde gösterim devam edecek.
Tüm gösterimler her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz olacak
MERSİN DÜZENLEME KOMİTESİ
MERSİN 68’LİLER DERNEĞİ
MERSİN TABİP ODASI
DİSK/BİRLEŞİK METAL İŞ
DİSK/DEV SAĞLIK İŞ
KESK/ SES Mersin ŞUBESİ
MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI
ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI
MERSİN SİNEMA DERNEĞİ
ÖĞRENCİ KOLEKTİFLERİ
HALKEVLERİ
Paylaş X Facebook WhatsApp E-posta

Festival arşivinden

Kategorinin tümü

Festival

Menemen, İnadına Tiyatro Dedi

Menemen Belediyesi “ 2.İnadına Tiyatro Festivali” 10-13 Aralık 2010 tarihlerinde Menemen Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi