İçeriğe geç
Tiyatro Dünyası

Tiyatro Grupları

İBB Şehir Tiyatroları'na 15. Afife Tiyatro Ödülleri'nde 6 Ödül

İBB Şehir Tiyatroları'na 15. Afife Tiyatro Ödülleri'nde 6 Ödül
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2011 yılında da ödüllerle buluşmaya devam ediyor. Bu yıl 15.’si verilen Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde birçok ödülün sahibi olan İBB Şehir Tiyatroları, 2010-2011 repertuarında yer alan ve beğeniyle izlenen oyunlarıyla altı ödül birden kazandı.
Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde, Yılın En Başarılı Prodüksiyonu Ödülü’ne Choderlos de Laclos’un romanından Christopher Hampton’ın uyarladığı ve Aleksandar Popovski’nin yönettiği Tehlikeli İlişkiler adlı oyun layık görülürken, Yılın En Başarılı Yönetmeni yine Tehlikeli İlişkiler ile Aleksandar Popovski oldu.
Yılın En Başarılı Müzikal-Komedi Erkek Oyuncusu Ödülü’ne Tarık Şerbetçioğlu’nun yazıp yönettiği İstanbul Hatırası adlı oyundaki rolü ile usta sanatçı Toron Karacaoğlu layık görüldü.
Yılın En Başarılı Giysi Tasarımcısı Ödülü’nü, proje tasarımını Candan Seda Balaban ile Yiğit Sertdemir’in yaptığı ve Yiğit Sertdemir’in yazıp yönettiği Surname 2010 adlı oyundaki maske, kukla ve kostüm tasarımı ile Candan Seda Balaban alırken, Yılın En Başarılı Işık Tasarımcısı Ödülü, Romeo ve Juliet adlı oyundaki ışık tasarımı ile Murat Özdemir’in oldu.  
Son olarak, Yılın En Başarılı Sahne Müziği Ödülü’ne Özen Yula’nın yazdığı M. Nurullah Tuncer’in yönettiği Dünyanın Ortasında Bir Yer, Shakespeare’in büyük aşk tragedyasından Kemal Başarın sahnelediği Romeo ve Juliet ve Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı Kemal Başar’ın yönettiği Çığ adlı oyunlardaki müzikleriyle Can Atilla layık görüldü.
15. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, 18 Nisan 2011 Pazartesi günü, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen törenle sahiplerine verildi. 
Paylaş X Facebook WhatsApp E-posta

Tiyatro Grupları arşivinden

Kategorinin tümü

Tiyatro Grupları

Şehir Tiyatroları Sezonu Kapatıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Nisan ayının son haftasında sahneleyeceği altı oyunla sezonu kapatıyor.

Tiyatro Grupları

Oyunbaz, üç farklı oyunla sahnede

Mart ayında prömiyerini yapan “Ekmek Parası” ile birlikte Oyunbaz sezondaki yolculuğuna üç ayrı oyun ile devam ediyor...