Eskişehir Şehir Tiyatroları'nın Yeni Projesi, Okuma Tiyatrosu
Başka Bir Dünya İçin Manifesto: Karanlığın Ötesinden Gelen Sesler
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları nisan ayında yeni bir proje ile perdelerini açıyor.
Eskişehir Şehir Tiyatroları bünyesinde çalışmalarını sürdüren Okuma ve Radyo Tiyatrosu Birimi (ORT) yeni bir “Oyun Okuması”nı Nisan ayında seyircisi ile buluşturacak.
Ariel Dorfman'ın yazdığı “Karanlığın Ötesinden Gelen Sesler” adlı oyun okumasını, Ali Eyidoğan Sahneye koyuyor.
“Karanlığın Ötesinden Gelen Sesler”, başka bir dünyanın varolabileceğine inanmış ve bu anlamda mücadele vermiş insanların, sistem tarafından nasıl baskı altında bırakıldıklarını gösterirken, her şeye rağmen seslerini duyurma çalışan bu insanların umutlarını dile getiriyor.
Provaları devam eden çalışmada Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Hakkı Kuş, Özlem Boyacı Onan, Yalçın Özen, Ecren Can Serim, Serkan Sezgin ve Gamze Demirer görev alıyorlar. Ayrıca projeye, İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçılarından Levent Üzümcü ve Toron Karacaoğlu sesleri ile eşlik ediyorlar.
Seyirciye tiyatroda farklı bir soluk hissettirmeyi ve yeni metinleri seyirci ile buluşturmayı amaçlayan “Okuma Tiyatrosu'nda” seyirciler, sesler ve sözlerle baş başa kalacaklar.
10 Nisan Cuma günü saat:20:00 da Turgut Özakman sahnesinde başlayacak olan gösteri, Nisan ve Mayıs ayında izleyici ile buluşmaya devam edecek.