İçeriğe geç
Tiyatro Dünyası

Kültür-Sanat

Erzurumlular Tiyatroya Doyacak

 
Erzurum Devlet Tiyatroları (EDT) 10. kuruluş yıl dönümünde ilk defa festival düzenledi.
Kuruluş yıl dönümünün 10.'sunu kutladıklarını belirten EDT Müdürü Ahmet Burak Bacınoğlu, tiyatro sahnesinde basın toplantısı düzenledi.
 
Erzurum'da bir hafta süreyle sahnelenecek olan oyunlar hakkında bilgi veren Bacınoğlu, 'Erzurum'da bir hafta her gün tiyatro' sloganı altında ilk kez tiyatro festivali düzenlediklerini bildirdi. Bacınoğlu, Erzurum Devlet Tiyatroları'nın 12 Aralık 1997'de Ergün Sav'ın 'Can Bebek' adlı oyunu ile ilk kez yerleşik düzene geçtiğini hatırlatarak, yıllık ortalama 42 bin seyirciye ev sahipliği yaptıklarını açıkladı.

İzleyici ortalaması ile devlet tiyatroları arasında ilk sırada yer aldıklarını ifade eden Bacınoğlu, EDT olarak seyircileri kucaklamaya devam edeceklerini vurguladı. Bacınoğlu, "Festival süresince diğer devlet tiyatrolarından da çeşitli oyunlar Erzurum'da sahnelenecek. Bir hafta sürecek olan festivalde izleyicilerimiz 6 farklı oyun izleme şansı bulacak.'' dedi.
Festival kapsamında, EDT tarafından sahnelenen oyunların dışında Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncuları 'Tek Kişilik Şehir', Antalya Devlet Tiyatrosu oyuncuları 'Titanik Orkestrası' ve Sivas Devlet Tiyatrosu oyuncuları da 'Kuvay-ı Milliye' adlı oyunlarını sahneleyecek.
 
Paylaş X Facebook WhatsApp E-posta

Kültür-Sanat arşivinden

Kategorinin tümü

Kültür-Sanat

Kitap Bağışlayana Tiyatro Bileti

Uşak Belediyesi, öncülük ettiği "Kütüphanesi, kitaplığı olmayan okul kalmayacak" kampanyası kapsamında vatandaşlara "Kitap bağışla tiyatro bileti verelim" çağrısında bulundu. Hafta sonu kentte sergilenecek olan "Misafir" isimli tiyatro oyununa kitap bağışlayan vatandaşlara ücretsiz bilet verilecek.

Kültür-Sanat

Türkiye Tiyatrolar Birliği

Birliğimiz Tiyatroların eylemli birlikteliğini savunur. iller arası turneler yapılması, ekonomik ve teknik desteğin oluşturulduğu, festivallerin ve eğitim çalışmlarının düzenlendiği bir birlik olarak kendini tanımlar.