İçeriğe geç
Tiyatro Dünyası

Tiyatro Grupları

Devlet Tiyatroları'nın Hedefi Yaz Sonunda 1,5 Milyon Seyirci

Devlet Tiyatroları (DT), ''Hiçbir Yeri Unutmadık'' sloganıyla çıktığı turnenin sonunda önüne büyük bir seyirci hedefi koydu. Kış aylarında 1 milyon 300 bin seyirciye ulaşan DT, turnenin ardından bu sayıyı 1,5 milyona çıkarmayı hedefliyor.

DT Genel Müdürü Lemi Bilgin, başarılı bir sezon geçirerek önemli seyirci doluluk oranlarına ulaştıklarını söyledi. Yoğun geçen kış aylarının ardından ''Hiçbir Yeri Unutmadık'' sloganıyla, Türkiye'nin hiçbir köşesinin unutulmadığı bir turneye başladıklarını ifade eden Bilgin, ''Şu anda 20'ye yakın grubumuz turnede bulunuyor. Onlar gelecek, başka gruplar çıkacak. Türkiye'nin hemen hemen her köşesine, her bucağına, her iline, her ilçesine tiyatroyla ulaşacağız'' dedi.

Turnenin çok olumlu bir hava içerisinde devam ettiğini aktaran Lemi Bilgin, gittikleri yerlerde buluştukları seyircinin daha sonra yeniden gelmeleri yönünde e-mail, telefon ya da mektup yoluyla kendilerine ulaştığını kaydetti.

Tiyatronun yaygınlaşmasını, daha çok izleyiciyle buluşmasını hedeflediklerini ifade eden Bilgin, ''Tiyatro, hiç farkında olmadan izleyicilerin birkaç temsilden sonra daha dürüst, daha erdemli, daha namuslu olması ve hangi işi yaparsa yapsın, daha sağlam düşünebilmesi bakımından çok etkili bir sanattır'' dedi.

Devlet Tiyatroları, turne kapsamında 12 bölgeden 29 değişik oyunuyla 81 il, 196 ilçe ve 10 köyde seyirciyle buluşacak.

Paylaş X Facebook WhatsApp E-posta

Tiyatro Grupları arşivinden

Kategorinin tümü

Tiyatro Grupları

Tiyatro Simurg Akıl Hastanesindeydi

Her yıl Haziran ayında Bakırköy Akıl Hastanesi’nde tıp insanlarının, çalışanların ve hastaların ortak çabasıyla gerçekleşen Bakırköy Akıl Hastanesi Bahar Şenliği etkinlikleri bu yıl da gerçekleşiyor.

Tiyatro Grupları

Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları Romanya'ya Gidiyor

Başarılı bir sezonun ardından, Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları Romanya turnesine hazırlanıyor. 26-30 Temmuz 2008 tarihleri arasında Aydın'ın kardeş kenti Ramnicu Valcea'da yapılacak turnede "Tarla Kuşuydu Juliet" adlı oyun sergilenecek.

Tiyatro Grupları

Yenikapı Tiyatrosu'na Turgutlu'da Polis Müdahalesi

11 Haziran 2008 tarihinde Turgutlu'ya Yaşasın Tiyatro Yaşasın Sanat kapsamında giden İzmir Yenikapı Tiyatrosu, sabah seansında dört defa çocuk oyunu 'En Güçlü Kim' ile Turgutlu'daki çocuklara eğlenceli anlar yaşatarak, onlara geleceğe umutla ve güvenle bakabilmeleri için yerinde sosyal mesajını vermiştir..