Devlet Tiyatroları Festivalleri Başlıyor
Devlet Tiyatroları'nın, 2009 Uluslararası Festivaller zincirinin ilk halkasını oluşturan "11. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali"nin açılışı 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde düzenlenecek. Adana'da gerçekleştirilecek festival, 16 topluluğun katılımı ile 30 Nisan 2009 tarihine kadar sürecek. Festivale; İrlanda, İspanya, Slovakya, İtalya, Rusya ve Fransa'dan katılacak tiyatroların yanı sıra, İstanbul, Sivas, Ankara, Konya, Van Devlet Tiyatroları ile Eskişehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dostlar Tiyatrosu, Tiyatro İstanbul, Kenter Tiyatrosu, Ortaoyuncular, sezonun en başarılı oyunlarını sanatseverlerle buluşturacak.
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Adana'nın yanı sıra, Ankara, Konya ve Trabzon Devlet Tiyatroları'nın ev sahipliğinde gerçekleştireceği diğer Uluslararası Tiyatro Festivallerinin hazırlıklarını da sürdürüyor. .
Programa göre, 14-24 Nisan 2009 tarihleri arasında Konya'da "2. Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali", 25-30 Nisan 2009 tarihleri arasında Ankara'da "5. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali", 1-7 Mayıs 2009 tarihleri arasında ise Trabzon'da "10. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali" gerçekleştirilecek.