Değişim Atölyesi Oyuncuları'ndan Çatlak
DEĞİŞİM ATÖLYESİ OYUNCULARI (10. YIL) "ÇATLAK"...
Oyun Tanıtım Sayfası: Çatlak
(Bu oyun, yazarın “Çatıdaki Yarasa” ve “Bildiğiniz Şeyler” adlı oyunlarından uyarlanmıştır.)
Hayatımız kendi ‘seçim’lerimizle şekilleniyor? Çevremizde olup biteni ‘anlıyor’ ve yaşamımıza ‘kendimiz’ yön veriyoruz? ‘Özgür irademiz’ ve ‘gelişkin aklımızla’ biçimlendirdiğimiz bir hayatı yaşıyoruz? Böyle yaşamak ‘kaderimizde’ var?
O zaman neden şikayet ediyoruz? Her şey istediğimiz gibi yolunda gidiyorsa, neden mutlu değiliz?
“Suçluyum, biliyorum… Bütün İstanbul’u ve Marmara’yı delmelerine sebep olacağım… Haydi delin ve bölün… Haberlerde de var… Delinme ve bölünme başladı… Ve ben ölüyorum… Ülke batıyor… Delik bir kayık gibi… Beni canlı canlı yiyecekler… Çok iyi… Bütün ülkeyi iflas ettirdim… Sadece ailemi değil… Koskocaman ülkeyi… Hatta Başbakanı… Tabii öfkeden çıldırıyordur… Tam da krizden karlı çıktık derken… Beni yemeleri gerekiyor… En iyisi bu… Herkes haklı… Bana hizmet ediyorlar… Ben ne yapıyorum… Ben suçluyum… Suçlu benim… Destek olmadım… Beni yiyecekler… Yeşiller… Ve bu yeşil yılanlar beni ağır ağır küçük küçük ısırıklarla kemirecekler…”
Yazan: Vala Thorsdottır
Türkçesi: Semih Çelenk, Ayşe Üner
Uyarlayan – Yöneten: Harun Güzeloğlu
Yönetmen Yardımcısı: Karden Kasaplar
Müzikler: Ray Charles, Kemal Günüç
Dekor-Kostüm: DAO
Işık Tasarım: Emrah Yıldız
Grafik Tasarım: Yener Yentek
Fotoğraf: Sonay Yavuz
Oynayanlar: Aslı - Aliye Karahan, Salon Görevlisi - Karden Kasaplar, Işık Teknisyeni - Emrah Yıldız, Barmen - eskiyeni kabile Tek Perde Oyun
31 EKİM PAZAR SAAT:18.30
07 KASIM PAZAR SAAT:18.30
BİLET REZERVASYON ve İLETİŞİM
0 554 596 24 01
SALON
Eskiyeni – aRt Kat
İnkılap Sk. 8/A Kızılay – Ankara
433 07 01
OFİS
Konur – 2 Sk. 38/2 Kızılay – Ankara
417 14 05
degisimveatolyesi@gmail.com
www.degisimatolyesioyunculari.com