İçeriğe geç
Tiyatro Dünyası

Opera-Bale

Afife Balesi 14 yıl sonra yeniden sahnede

Afife Balesi 14 yıl sonra yeniden sahnede
İlk Müslüman Türk kadın tiyatro oyuncusu Afife Jale'nin hayatını konu alan balenin prömiyeri, 22 Kasım'da Süreyya Operası'nda yapılacak
İlk Müslüman Türk kadın tiyatro oyuncusu Afife Jale'nin hayatını konu alan ''Afife'' balesi, 14 yıl aradan sonra yeniden sahnelenecek.
İstanbul Devlet Opera ve Balesi, koreografisi ve librettosu Beyhan Murphy'e, müzikleri Turgay Erdener'e ait ''Afife'' adlı modern bale eserini, Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde sergilenişinden 14 yıl sonra yeniden izleyiciyle buluşturacak.
Müslüman Türk kadınlarının sahneye çıkmasının yasak olduğu 1900'lü yılların başında tüm olumsuzluklara karşın sahneye çıkan ilk Müslüman Türk kadın tiyatro oyuncusu Afife Jale'nin hayatı üzerine kurulu bir modern bale prodüksiyonu olan ''Afife''nin prömiyeri, 22 Kasım'da Süreyya Operası'nda yapılacak.
Balede, ''Afife'' rolünü Tülay Yalçınkaya ile Zuhal Balkan, Ebru Cansız, Deniz Zirek ve İlke Kodal canlandıracak.
Afife'nin hayatında önem teşkil eden ''Ziya'' karakterini Erhan Güzel, ''Mehmet Ali'' karakterini Berk Sarıbay, ''Dr.Suat'' karakterini Egemen Kement ve ''Selahattin Pınar'' karakterini ise Arkın Zirek hayata geçirecek.
Aynı zamanda ''dans drama'' olan ve çağdaş Türk bale repertuvarında özel bir yere sahip ''Afife'', Afife Jale'nin hayatındaki altın, kırmızı, mor ve gümüş olarak tanımlanan dört ayrı dramatik dönemi, 25 kişilik bir ensemble, hareketli ve lirik danslar ile canlandıracak.
Kostüm tasarımları Bahar Korçan'a ait eserin dekor tasarımıysa Adnan Öngün imzasını taşıyor.
Eser, 22, 24, 27, 29 Kasım ve 1 Aralık'ta Süreyya Operası'nda izlenebilecek.
Paylaş X Facebook WhatsApp E-posta

Opera-Bale arşivinden

Kategorinin tümü

Opera-Bale

4. Eskişehir Opera ve Bale Günleri Başlıyor

Ülkemizde opera ve bale sanatlarını tanıtmayı, yaşatmayı ve geliştirmeyi amaçlayan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile “Çağdaş Kent, Çağdaş Yaşam” anlayışıyla sanatı destekleyici birçok…

Opera-Bale

Senfoni Orkestrası ve Oda Müziği

Bu hafta Senfoni Orkestrasına Şef Naci Özgüç'ün eşlik ederken, konuk sanatçı olarak ise Karaağaç ailesi katılıyor.