| Tiyatro Kursu  | Şirket Tiyatrosu
Tiyatro Dünyası
Tiyatro Dünyası Bu Sahnede...
 
Ana Sayfa  |  Hakkımızda  |  Yazılar  |  Haberler  |  Yazarlar  |  Tiyatro Oyunları  |  Tiyatro Grupları  |  Sanatçılar  |  Kaynak  |  Duyuru Panosu  |
Orhan Alkaya görevden alındı. Şehir Tiyatroları'nın yeni Genel Sanat Yönetmeni Ayşe Nil Şamlıoğlu (5/29/2009)


 
İBB Şehir Tiyatroları'nın Genel Sanat Yönetmeni bugün (29 Mayıs 2009) alınan bir kararla değişti.
 
Yaklaşık 1.5 yıldır Orhan Alkaya'nın yürüttüğü göreve Ayşe Nil Şamlıoğlu getirildi.

Tiyatro camiası ve tiyatro severler bu haberi de ilk kez tiyatrodunyasi.com'dan öğrendiler...

---------------------------------------------
Ayşenil Şamlıoğlu Kimdir

Ayşe Nil Şamlıoğlu, (d. 1956 - İstanbul), tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yönetmen, yazar.

1974 yılında İstanbul Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Fakültesi'ne giren sanatçı, öğrenimini yarıda bırakarak, Almanya'ya gitti ve Frankfurt'ta dil eğitimi aldı. Burada tiyatro ile ilgilenen Şamlıoğlu, amatör tiyatro topluluklarıyla çalışmalara katıldı. Türkiye'ye döndükten sonra ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nde eğitim gören Ayşe Nil Şamlıoğlu, ikinci kez eğitimini yarıda bırakarak Anadolu Ajansı'nda bir yıl süreyle çalışmasının yanında, özel bir reklam ajansında da çizimle ilgilendi. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı, Tiyatro Bölümü mezunu olan Şamlıoğlu, 1982 yılında Adana Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu ve yönetmen yardımcısı olarak göreve başladı.

1988 - 1989 yıllarında Haccettepe Üniversitesi'nde tiyatro dersleri veren sanatçı, bir dönem Devlet Tiyatroları Genel Sekreterliği görevinde bulundu. Tunç Başaran tarafından senaryolaştırılan ve yönetilip filme alınan Kaçıklık Diploması adlı bir eser yazan Ayşe Nil Şamlıoğlu'nun, asıl tanınışı Ferhunde Hanımlar ve Bizim Evin Halleri adları dizilerdeki rolleriyle oldu. Şehir Tiyatroları'nda ve Semaver Kumpanya gibi özel tiyatro topluluklarıyla da çalışan sanatçı, yönetmenlikle oyunculuğu birarada yürütmektedir.

Yönettiği bazı tiyatro oyunları
    * Bana Mastikayı Çalsana
    * Dünyanın Ortasında Bir Yer
    * Altona Mahpusları
    * Süleymen ve Öbürsüler
    * Gayri Resmi Hürrem
    * Aslan Asker Şvayk
    * Pazartesi Perşembe
    * Ben Feurbach

Ödülleri

    * 1988, Afife Jale filminde Kınar Hanım rolü ile Sanat Kurumu'nun En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü
    * 1997, Benimkinin Adı Regine (Pierre Ray), Sanat Kurumu Yılın Yönetmeni Ödülü
    * 1998, Kozalar (Adalet Ağaoğlu), İsmet Küntay En İyi Reji Ödülü
    * 1998, Ölüler Konuşmak İster (Melih Cevdet Anday), İsmet Küntay En İyi Reji Ödülü
    * 2000, Pazartesi Perşembe (Musahipzade Celal), Çırağan Lions Kulübü - Türkan Kahramankaptan En İyi Yapım ödülü
    * 2000, Pazartesi Perşembe (Musahipzade Celal), İsmet Küntay En İyi Reji ödülü
    * 2000, Pazartesi Perşembe (Musahipzade Celal), Sanat Kurumu En İyi Yapım ödülü
    * 2000, Pazartesi Perşembe (Musahipzade Celal), Eleştirmenler Birliği En iyi Reji Ödülü
    * 2000, İstanbul Şehir Tiyatroları, Gayrı Resmi Hürrem (Özen Yula), Afife En Başarılı Yönetmen Ödülü

Filmografi

    * Meleğin Sırları - 2008
    * Yol Arkadaşım - 2008
    * Fikrimin İnce Gülü - 2007
    * Sınav - 2006
    * Kabuslar Evi: Gece Gelen Arkadaşlar - 2006
    * İlk Aşkım - 2006
    * Taşların Sırrı - 2006
    * Doktorlar - 2006
    * Nefes Nefese - 2005
    * İnşaat - 2003
    * O da Beni Seviyor - 2001
    * Bizim Evin Halleri - 2000
    * Ferhunde Hanımlar - 1993

Kaynak: Vikipedi




Paylaş      
Yorumlar

Bu Haber Hakkındaki Görüşlerinizi Paylaşın !

İsim
Mail (Yayınlanmayacak)
Yorum
Güvenlik Kodu= 54
Lütfen bu kodu yandaki kutuya yazınız
 


    Güncel Haberler     En Çok Okunan Haberler
Yüz Yılın Evi, The Times'da!
Tiyatro Keyfi'nde önümüzdeki sezon...
    Tüm Haberler

    Bu Tarihte Yayınlanan Diğer Haberler
    Bu haberin yayınlandığı tarihte gündemdeki diğer haberler aşağıda listelenmiştir...

  • 7. Amatör Tiyatro Festivali Başladı (6/1/2009)
  • Tarık Papuççuoğlu ile konservatuar sınavlarına hazırlık dersleri (6/1/2009)
  • Tiyatrodunyasi.com olarak hakkında yayınladığımız iddialar ile ilgili Nesrin Kadıoğlu'ndan özür dileriz. (Tekziptir) (6/1/2009)
  • Antalya Sanat Tiyatrosu, Haneler ile 14 Haziran'da sahnede (5/31/2009)
  • Bir Gelenek Kendini Tazeliyor: Dünyanın ilk ve tek Çocuk Meddah'ı (5/31/2009)
  • GAF Tiyatro Sahnesi'nde Julie (5/31/2009)
  • Zihinsel Engelli Çocuklardan Profesyonel Bir Vodvil: Şahane Bir Komedi (5/31/2009)
  • Oyuncu Tayfası - Oyuncu Seçmeleri (5/30/2009)
  • Anadolu Üniversitesi'nden, Beş Para Etmez Varyete (5/30/2009)
  • Havza Mitingi DT Oyuncuları Tarafından Canlandırılıyor (5/30/2009)
  • Orhan Alkaya görevden alındı. Şehir Tiyatroları'nın yeni Genel Sanat Yönetmeni Ayşe Nil Şamlıoğlu (5/29/2009)
  • Afyon Kocatepe Üniversitesi, Ali Poyrazoğlu'na tepkili (5/29/2009)
  • Fatih Müzikali için 90 dansçı, 10 dekor (5/29/2009)
  • 25. Denizli Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali Başladı (2009) (5/29/2009)
  • -Temiz Tiyatro- İmza Kampanyası Sona Erdi ! (5/29/2009)
  • Dergi ŞenAy artık internette... (5/29/2009)
  • Ve Sanat Tiyatrosu, Akad'ın Yayı ile 29 Mayıs'ta Ekin Sanat Merkezi'nde (5/29/2009)
  • 16 Ocak Gecesi, 29 Mayıs'ta Plato Film Okulu Sahnesi'nde (5/29/2009)
  • Ahşap Çerçeve Kukla Atölyesi'nden Yoğunlaştırılmış İpli Kukla Atölyesi (5/29/2009)
  • Figaro'nun Düğünü 23-24 Haziran'da İzmir'de (5/29/2009)
  • Doğaçlama Tiyatro'da taptaze bir kan: Sürç-ü Lisan! (5/29/2009)
  • Haliç Üniversitesi 1. Tiyatro Festivali (1-5 Haziran) (5/29/2009)
  • Ergin Orbey için Ustaya Saygı Etkinliği (5/27/2009)
  • TOBAV Gençlik Tiyatrosu'ndan Anadolar (İzmir) (5/27/2009)
  • Yunan Oyun Yazarı Yannis Mavritsakis, İstanbul'da! (5/27/2009)
  • İ.B.B. Şehir Tiyatroları Anadolu Turnelerine Devam Ediyor (5/27/2009)
  • Değişim Atölyesi Oyuncuları'ndan; HIDRELLEZ (5/27/2009)
  • Seyyar Sahne'nin Yeni Oyunu: Tehlikeli Oyunlar (5/27/2009)
  • FKM Tiyatrosu'na Oyuncu Aranıyor (5/27/2009)
  • Laz Marks, Haziran 09 Programı (5/27/2009)
  • TED Koleji'nin Tiyatrocu Gençlerinden Komşu Köyün Delisi (5/27/2009)
  • Tiyatro Oyunevi, Beklerken ile Nazım Hikmet Kültür Merkezi Bahçesi'nde (5/26/2009)
  • Yıldız Teknik Üniversitesi Oyuncuları,İki Efendinin Uşağı ile 26 Mayıs'ta Haldun Taner Sahnesi'nde (5/25/2009)
  • Doğmak, Kadın Olmak, Yıkım Ve Özgürlük: Atuan Mezarları, ENKA'da (5/25/2009)
  • Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi Haziran 09 Programı (5/25/2009)
  • Tiyatro Z Konservatuara Hazırlık Oyunculuk kursları açıyor (5/25/2009)
  • Bravo gençler!.. (Hıncal Uluç) (5/24/2009)
  • Kadıköy Barış Manço KM'de, Ölümünün Kırk Altıncı Yılında Nâzım Gecesi (5/24/2009)
  • Kadıköy'de Nâzım Hikmet - Bertolt Brecht Günleri (5/24/2009)
  • Canlar Tiyatrosu Viyana'da' (5/24/2009)
  • Bekaret, Alevilik Bahane, Dertleri Takkelerde (Jale Karabekir) (5/24/2009)


  • Tiyatro Kursu Başlıyor!
    3 Temmuz'dan itibaren her ÇARŞAMBA Kadıköy'de!
    Çalışanlara yönelik hobi sınıfı!



    Duyuru Panosu!



    Son Eklenen Tiyatro Oyunları

         Güncel Yazılar

    Yazar olmak ister misiniz?
    Yazar olarak tiyatrodunyasi.com ailesine katılmak, yazılarınızı yüzbinlerce tiyatroseverle paylaşmak isterseniz tiyatrodunyasi@tiyatrodunyasi.com adresine mail gönderebilirsiniz...

    Mail Listemize Üye Olun

         Güncel Haberler
    Yüz Yılın Evi, The Times'da!
    18. Kadıköy Çocuk Tiyatro Festivali başlıyor

    Tiyatro Dünyası'nı takip Edin
     
     |